Onze toerskien.org troostpagina

In deze ongewone tijden zitten velen van ons gedwongen thuis en zien we de voor dit seizoen geplande skitoer aan onze neus voorbij gaan. Als steun in de rug hebben we voor jullie deze troostpagina gemaakt. De suggesties bevatten voor elk wat wils. Liever vanuit je luie stoel naar mooie poeder beelden kijken? Of ga je deze tijd juist gebruiken om je kennis bij te spijkeren? Het kan allemaal.

Lees meer

Write comment (0 Comments)

Actuele coronavirus situatie alpenlanden

Op dit moment zijn er vanwege het coronavirus geen mogelijkheden om toerskitochten te ondernemen. Op deze pagina proberen we de belangrijkste bronnen met betrekking tot de actuele Corona-situatie in de Alpenlanden te verzamelen. Vanwege de snelle veranderingen in de situatie is het niet mogelijk om een overzicht actueel te houden, en worden alleen links naar pagina's met actuele informatie van specifieke gebieden gegeven. Weet je een interessante link die nog ontbreekt, laat dat dan onder aan deze pagina weten.

Nederland

Lees meer

Write comment (10 Comments)

KNMI onderzoekt toekomst alpensneeuw

Afgelopen november is er meteen al een flink pak sneeuw gevallen in de Alpen. Een mooi begin van het seizoen maar door de hoge temperaturen zorgde dit voor behoorlijk wat overlast in de vorm van natte sneeuw lawines, regen en modderstromen in de lager gelegen gebieden. Door de klimaatverandering krijgen we te maken met hogere temperaturen die voor meer zware plaksneeuw zorgt.

Lees meer

Write comment (0 Comments)

Schrijf je nu in voor tochten vroeger in het seizoen

Schijf je nu in voor de tochten in januari en februari. Want zes weken van te voren moeten we beslissen of een tocht door kan gaan. Om het je gemakkelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt van deze tochten. De volgende tochten hebben al inschrijvingen, sommigen gaan zelfs zeker door als jij je inschrijft. Maak een keuze en schrijf je in, dan ga jij binnenkort al op skitoer!

Lees meer

Write comment (0 Comments)

Valle Maira in de Hoogtelijn

Prachtig toerskien in het Valle Maira

Dit jaar gaan er enkele enthousiaste toerskiërs naar het Valle Maira, een afgelegen toerskiparadijs op de grens van Italië en Frankrijk. De Hoogtelijn, huisblad van de NKBV, besteedt er in de meest recente editie, een uitgebreid artikel aan. Anne van Galen beschrijft in het artikel op treffende wijze de authentieke mensen en de relaxte sfeer die kenmerkend zijn voor de streek.

Zelf lezen? Als NKBV-lid krijg je de Hoogtelijn in de brievenbus, maar je kunt hem ook op je scherm lezen via deze link. Je kunt ook meer lezen op de tochtpagina: https://toerskien.org/index.php/tochten/overzicht-tochten/event/9-toerskien-2/202-50-plustocht-val-maira Op de webcam van de Rifugio Campo Base in die buurt, kun je de ontwikkeling van het sneeuwdek volgen: http://www.campobaseacceglio.it/webcam-meteo/

Bron: Anne van Galen, Het dal van Nino – De cultuur van het Valle Maira, Hoogtelijn nummer 5 2019, p66-69.

 

 

Write comment (0 Comments)

Meer artikelen...