Nu inschrijven op tochten: extra plaatsen kickoff weekend

Alle tochtbeschrijvingen voor de tochten van komend seizoen zijn beschikbaar, zie daarvoor de overzichtspagina met alle tochten. Het loopt hard met de inschrijvingen voor het kickoff weekend. Alle 18 plaatsen waren al binnen enkele dagen vergeven.

Wij doen ons best om extra slaapplaatsen te reserveren. Mocht je nog meewillen, schrijf je dan vooral in. Je komt dan tijdelijk op de wachtlijst. Als er voldoende slaapplaatsen zijn en voldoende interesse is om een extra gids in te zetten kunnen er extra mensen mee. De volgorde op de wachtlijst is bepalend voor de extra plaatsen. Als alle extra deelnemers een pieps nodig hebben heeft onze gids er te weinig op voorraad. Het kan zijn dat je dan zelf een pieps moet huren. Als dat het geval is nemen we contact met je op. Een pieper kun je huren bij diverse buitensportwinkels zoals:

Natuurlijk kan niet iedereen dat weekend vrijmaken. Gelukkig zijn er ook nog volop andere tochten. Kijk snel zelf.

Write comment (0 Comments)

Afsluiting toerskiseizoen 2017/2018

Het was een bijzonder seizoen dat gekenmerkt werd door een ongebruikelijk grote hoeveelheid sneeuw. Dat is goed voor de gletsjerstanden, maar leverde wel wat uitdagingen op voor een veilige tochtplanning. Dankzij de flexibele instelling van de gidsen en deelnemers, kon er echter wel altijd een mooie toer gemaakt worden en is iedereen ook weer veilig thuisgekomen.

Lees meer

Write comment (0 Comments)

Elise Versteeg voltooit Patrouille des Glaciers

De Patrouille des Glaciers is een wedstrijd waarbij de deelnemers in het donker starten in Zermatt en de volgende dag aankomen in Verbier na het klimmen (en afskiën) van 3994 hoogtemeters over een afstand van 53km (110km gemeten langs het skispoor). Bij een normale toerskiweek zijn dat genoeg hoogtemeters voor 3 tot 4 dagen.

Elise meldde ons dat het buitengewoon zwaar was. Dit moge ook blijken uit het feit dat topsporter Erben Wennemars halverwege uit de race werd gehaald omdat hij met zijn team niet snel genoeg bij één van de controleposten was. Elise wist deze monstertocht echter te voltooien in 14 uur en 34 minuten. Gefeliciteerd met deze enorme prestatie!

Write comment (0 Comments)

Fotowedstrijd: stuur je mooiste foto in en win!

Alle foto’s zijn gemaakt door enthousiaste bergfanaten die hun passie vastleggen in mooie platen. Afgelopen winter hebben we tips van verschillende fotoliefhebbers gekregen om mooiere foto’s te maken tijdens je bergvakantie. Deze pagina's staan inmiddels hoog in de bezoekers top-10. Heb jij nog foto’s gemaakt deze winter? Laat anderen meegenieten van jou mooiste, zwaarste of spannendste momenten en maak kans op een prachtige uitvergroting van jouw foto (1e prijs) of deze hippe beany (2e prijs). Stuur nu jouw foto’s naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dat kan uiterlijk tot eind mei. Het volledige reglement vind je hier op de website

Write comment (0 Comments)

Fotowedstrijd: maak de mooiste toerskifoto

Het toerskiseizoen is officieel afgetrapt en in de Alpen is een hoeveelheid sneeuw gevallen zoals we die al jaren niet meer gezien hebben. Alle ingrediënten voor mooie toerskitochten zijn daarom aanwezig. Om daar ook een blijvende mooie herinnering aan over te houden, kun je nu creatief met de camera in de weer.

Toerskien.org organiseert dit jaar een fotowedstrijd: wie maakt dit seizoen de mooiste toerskifoto? Het onderwerp van de foto is geheel vrij, zolang de foto maar tijdens je toerskitocht gemaakt is. Alle inzendingen worden gepubliceerd op toerskien.org. De mooiste foto wordt (mits op liggend formaat) ook op de voorpagina van de website vertoond en verwerft daarmee eeuwige roem. De winnaar krijgt bovendien een fraaie uitvergroting van zijn eigen foto zodat die ook thuis een prominente plek aan de muur kan krijgen. Verder is er voor de nummer 2 een originele wollen beany om het hoofd warm te houden.

 Spelregels:

  • stuur je foto voor 31 mei 2018 naar fotoredactie @ toerskien.org
  • je mag zoveel foto’s insturen als je wil
  • je mag alleen eigen werk insturen
  • je kunt bij de foto eventueel een korte tekst leveren waarin je vertelt waarom dit voor jou een bijzonder moment was, of over de manier waarop de foto tot stand is gekomen
  • vermeld bij de foto in de bestandsnaam het gebied waar de foto gemaakt is, en je eigen naam
  • elk fototoestel is goed: een dure spiegelreflex, een compactcamera of gewoon de camera van je mobiele telefoon
  • minimaal aantal pixels: 2000 hoog x 3000 breed
  • door inzending geef je toestemming voor publicatie van de foto

Als je inspiratie op wil doen, dan kun je nog eens kijken bij alle fototips, die inmiddels op de website zijn gepubliceerd. Daar komen de volgende maanden nog enkele malen nieuwe tips bij, dus kijk voor je op pad gaat nog eens om je favoriete tip mee op reis te nemen. Leef je helemaal uit en zorg dat je de camera altijd bij de hand hebt om met een enorme fotoverzameling thuis te komen. Alvast veel succes gewenst.

Write comment (0 Comments)

Meer artikelen...

Doorzoek de website

Registreren nieuwe leden

Klik hiernaast op "Sign up" en vul het formulier in.

Je aanvraag wordt gecontroleerd en je krijgt binnen 24 uur een bevestiging in de mail.

CB Login

Log in met je mailadres en password om mee te praten. "Secret key" is niet nodig.

Kies "Sign Up" als je voor de eerste keer wilt registreren. Voor een nieuwe registratie of reset van je password krijgt je binnen 24 uur een bevestigingsmail in je mailbox.