Zo bouw je een iglo

Als je wat extra avontuur wil, dan is een bivak in een iglo een prima optie in Coronatijd. Een iglo kan een redelijk comfortabel onderkomen zijn waar je beter in slaapt dan in een tent. Het sneeuwdak isoleert en klappert niet in de wind. Het is daarom warmer en je hebt minder herrie. Je kunt de iglo zo groot maken dat je rechtop kunt zitten en met een kuil in het midden, kunnen de voeten gewoon omlaag. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken als je een keer een mok tomatensoep morst. Die schep je met de sneeuwschep zo naar buiten. In dit artikel lees je hoe je een mooie iglo bouwt voor een gepland bivak.

Lees meer

Write comment (0 Comments)

Onze toerskien.org troostpagina

In deze ongewone tijden zitten velen van ons gedwongen thuis en zien we de voor dit seizoen geplande skitoer aan onze neus voorbij gaan. Als steun in de rug hebben we voor jullie deze troostpagina gemaakt. De suggesties bevatten voor elk wat wils. Liever vanuit je luie stoel naar mooie poeder beelden kijken? Of ga je deze tijd juist gebruiken om je kennis bij te spijkeren? Het kan allemaal.

Lees meer

Write comment (0 Comments)

Actuele coronavirus situatie alpenlanden

Vanwege het coronavirus veranderen de mogelijkheden om toerskitochten te ondernemen snel. Op deze pagina proberen we de belangrijkste bronnen met betrekking tot de actuele Corona-situatie in de Alpenlanden te verzamelen. Vanwege de snelle veranderingen in de situatie is het niet mogelijk om een overzicht actueel te houden, en worden alleen links naar pagina's met actuele informatie van specifieke gebieden gegeven. Weet je een interessante link die nog ontbreekt, laat dat dan onder aan deze pagina weten.

Algemene reisinfo Europa

  • De ANWB houdt een actueel overzicht bij van de mogelijkheden om in diverse landen te reizen. Je vindt geen specifieke informatie over berghutten, maar wel over overheidsregels m.b.t. afstand houden, mondkapjes, aantal personen per auto etc.: https://www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer

Nederland

Lees meer

Write comment (11 Comments)

KNMI onderzoekt toekomst alpensneeuw

Afgelopen november is er meteen al een flink pak sneeuw gevallen in de Alpen. Een mooi begin van het seizoen maar door de hoge temperaturen zorgde dit voor behoorlijk wat overlast in de vorm van natte sneeuw lawines, regen en modderstromen in de lager gelegen gebieden. Door de klimaatverandering krijgen we te maken met hogere temperaturen die voor meer zware plaksneeuw zorgt.

Lees meer

Write comment (0 Comments)

Schrijf je nu in voor tochten vroeger in het seizoen

Schijf je nu in voor de tochten in januari en februari. Want zes weken van te voren moeten we beslissen of een tocht door kan gaan. Om het je gemakkelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt van deze tochten. De volgende tochten hebben al inschrijvingen, sommigen gaan zelfs zeker door als jij je inschrijft. Maak een keuze en schrijf je in, dan ga jij binnenkort al op skitoer!

Lees meer

Write comment (0 Comments)

Meer artikelen...