Toeren tijdens de lockdown

Na het poederalarm van begin februari, gingen diverse enthousiastelingen er direct op uit. De plaatjes vertellen het verhaal.

Write comment (0 Comments)

Actuele coronavirus situatie alpenlanden

Vanwege het coronavirus veranderen de mogelijkheden om toerskitochten te ondernemen snel. Op deze pagina proberen we de belangrijkste bronnen met betrekking tot de actuele Corona-situatie in de Alpenlanden te verzamelen. Vanwege de snelle veranderingen in de situatie is het niet mogelijk om een overzicht actueel te houden, en worden alleen links naar pagina's met actuele informatie van specifieke gebieden gegeven. Ken je een interessante link die nog ontbreekt, laat dat dan onder aan deze pagina weten.

Let ook op de reisinstructies en adviezen van de Nederlandse regering en de maatregelen in landen waar je doorheen moet reizen om in de Alpen te komen. Wij adviseren de overheidsmaatregelen op te volgen.

Als geplande tochten problematisch worden, dan overlegt de gids met de deelnemers over alternatieven. Als dat mogelijk is voor gids en deelnemers, dan wordt de beslissing daarover eventueel uitgesteld. Als er geen andere mogelijkheid is, dan wordt de tocht geschrapt. Zo zijn de kickoff-weekends voor 2021 al geannuleerd. Er zijn eventueel ook mogelijkheden voor een alternatieve tocht in april of mei. In veel gevallen zullen gebied en/of route dan aangepast moeten worden aan de veel hogere sneeuwgrens.

Algemene reisinfo Europa

  • De ANWB houdt een actueel overzicht bij van de mogelijkheden om in diverse landen te reizen. Je vindt geen specifieke informatie over berghutten, maar wel over overheidsregels m.b.t. afstand houden, mondkapjes, aantal personen per auto etc.: https://www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer

Nederland

Lees meer

Write comment (11 Comments)

Zo bouw je een iglo

Als je wat extra avontuur wil, dan is een bivak in een iglo een prima optie in Coronatijd. Een iglo kan een redelijk comfortabel onderkomen zijn waar je beter in slaapt dan in een tent. Het sneeuwdak isoleert en klappert niet in de wind. Het is daarom warmer en je hebt minder herrie. Je kunt de iglo zo groot maken dat je rechtop kunt zitten en met een kuil in het midden, kunnen de voeten gewoon omlaag. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken als je een keer een mok tomatensoep morst. Die schep je met de sneeuwschep zo naar buiten. In dit artikel lees je hoe je een mooie iglo bouwt voor een gepland bivak.

Lees meer

Write comment (0 Comments)

Onze toerskien.org troostpagina

In deze ongewone tijden zitten velen van ons gedwongen thuis en zien we de voor dit seizoen geplande skitoer aan onze neus voorbij gaan. Als steun in de rug hebben we voor jullie deze troostpagina gemaakt. De suggesties bevatten voor elk wat wils. Liever vanuit je luie stoel naar mooie poeder beelden kijken? Of ga je deze tijd juist gebruiken om je kennis bij te spijkeren? Het kan allemaal.

Lees meer

Write comment (0 Comments)

KNMI onderzoekt toekomst alpensneeuw

Afgelopen november is er meteen al een flink pak sneeuw gevallen in de Alpen. Een mooi begin van het seizoen maar door de hoge temperaturen zorgde dit voor behoorlijk wat overlast in de vorm van natte sneeuw lawines, regen en modderstromen in de lager gelegen gebieden. Door de klimaatverandering krijgen we te maken met hogere temperaturen die voor meer zware plaksneeuw zorgt.

Lees meer

Write comment (0 Comments)

Meer artikelen...