Toerskiën op de gletsjer

De mooiste tochten in het hooggebergte, kruisen nog wel eens een gletsjer. Dat levert prachtige plaatjes op, maar ook extra risico’s door spleten. Een val in een gletsjerspleet kan slecht aflopen. In dit artikel lees je hoe je op een redelijk comfortabele manier, veilig aan het touw kunt skiën.

Lees meer

Write comment (0 Comments)

Kennis lawine reddingsactie bijspijkeren

 

Weten wat je te doen staat als je bij een lawineongeval betrokken raakt en elke seconde telt is een must voor iedere toerskier. En dat gaat om  meer dan het slachtoffer met je pieps  kunnen localiseren. In de eerste plaats moet je dat regelmatig oefenen in de sneeuw maar je kunt ook thuis ook het nodige aan voorbereiding doen.

Lees meer

Write comment (0 Comments)

Cool kick-off weekend in Kühtai

Het kick-off weekend vond dit jaar plaats in Kühtai. Met 24 deelnemers waaronder dit keer ook een enthousiaste splitboarder, was het volle bak. De sneeuwcondities waren prima: er lagen meters sneeuw en zaterdagochtend vroeg viel er zelfs nog een mooi laagje versie poeder bij waardoor we het weekend konden afsluiten met een geweldige poederafdaling door het bos.

Lees meer

Write comment (0 Comments)

Toerskien op TV

Op de Nederlandse TV zul je niet snel een programma over toerskien langs zien komen. Op de TV zenders van de alpenlanden daarentegen zijn wel regelmatig mooie en interessante uitzendingen over toerskien te bekijken.

Lees meer

Write comment (0 Comments)

Nieuwe datum voor Venediger-Glockner-toer

De tocht naar de toppen van de Gross Venediger en Gross Glockner wordt vervroegd. Van 16 tot 22 maart kun je de hoogste berg van Oostenrijk beklimmen en ook naar de top van de Gross Venediger omhoog lopen. De Venediger wordt tot vrijwel op de top met de toerski's beklommen. Bij de Gross Glockner gaat het laatste stuk op stijgijzers over een lange rots- en sneeuwgraat. Daarmee vormt deze tocht een prachtige uitdaging voor mensen die van alpiene avonturen houden. Waarschijnlijk zal er voor één overnachting gebruik gemaakt worden van het winterraum, en mag je zelf de kachel stoken en je eten klaarmaken.

Zie de tochtpagina voor meer details over de tocht.

Write comment (0 Comments)

Trainen voor een toerskitocht: in de Nederlandse bergen

Zoek een steile helling in de buurt om snel hoogtemeters te trainen

Zoek een steile helling in de buurt om snel hoogtemeters te trainen

De beste training voor een bergtocht gaat natuurlijk bergop. In dit artikel lees je hoe je dat in het vlakke Nederland kunt doen. Sinds kort hebben we weer een nieuwe berg die in Nederland kan worden beklommen: in Drenthe werd onlangs de Col du VAM officieel geopend. Met 56 meter hoogte weer een fijne verrijking van ons vlakke land en meteen de hoogste berg van Drenthe. Deze voormalige afvalstort kan met de fiets, mountainbike en te voet worden bedwongen en heeft lekker steile stukken (tot 15%) om de bovenbenen eens goed te laten werken. Op de top staat een heus bord voor een topselfie.

Lees verder .........

Write comment (0 Comments)

Meer artikelen...