Skip to main content

Toerskiën per trein

  • Even wachten op de bus

    Even wachten op de bus

  • Met Zwitserse precisie naar je bestemming

    Met Zwitserse precisie naar je bestemming

  • Station in de buurt van Zermatt

    Station in de buurt van Zermatt

Veel mensen gaan met de auto naar de Alpen, omdat dat veel flexibiliteit geeft. We stimuleren daarom dat mensen samen reizen. Dat spaart kosten en milieu en het vormt een gezellige start van de vakantie.

De trein kan echter een fijn en ontspannen alternatief zijn. We geven daarom bij de tochten een link met de mogelijkheid om de OV-route te plannen en een treinticket te kopen. We hebben geen standaardverbindingen opgenomen. In de praktijk blijkt dat mensen allemaal andere wensen hebben. De één wil vooral goedkoop, de ander wil fijne luxe. Bovendien gaan de meeste mensen voor de start van een tocht, al enkele dagen ergens inskiën. Dat is meestal niet naast de deur van het startpunt van de skitoer. Tijdens dat inskiën wil de één in een luxe resort verblijven, terwijl een ander liever in een goedkoop pension wil slapen. De trein stopt niet bij die onderkomens voor de deur. Je hebt daarom helemaal niets aan een standaard treinverbinding. Je wilt een verbinding op maat.

Voor Oostenrijk en Zwitserland hebben we hier een link naar een OV-planner waarmee je meteen ook de aansluitende busverbinding kunt zien, zodat je niet verloren op een station eindigt.

Voor Oostenrijk: http://fahrplan.oebb.at

Voor Zwitserland: http://fahrplan.sbb.ch/bin/query.exe/dn?

Je typt het Nederlandse treinstation in (busverbindingen in Nederland zitten er helaas nog niet in) en het adres van je hotel (of een grote straat in de buurt, zie Google Maps) en kiest de verbinding die je wilt. Prijzen voor Oostenrijk vanaf 69,- enkele reis. Daar kun je niet voor tanken. Je moet er wel op tijd bij zijn, want die tickets zijn beperkt voorradig en meestal pas 3 maanden tevoren te boeken.

Voor de echte budgetshopper die alle opties wil verkennen, zijn er ook nog mogelijkheden om via de Deutsche Bahn (https://www.bahn.com/p_en/view/index.shtml) te boeken. Die hebben internationale tickets naar alle buurlanden voor een leuke prijs . Als je er daar 2 van aan elkaar knoopt, dan heb je een trip naar Oostenrijk of Zwitserland. Deze tickets zijn 91 dagen voor vertrek boekbaar, dus zet een notitie in je agenda.

De Franse SNCF heeft tegenwoordig een site in het Nederlands! waar je je kaartje voor de nachttrein naar Briancon kunt kopen. ( http://nl.voyages-sncf.com/nl/ ) Je krijgt daar zelfs een mooi overzicht met wat dat kaartje op verschillende dagen moet kosten. Ticketverkoop start 3 maanden voor vertrek. Via de Zwitserse site kun je ook de verbindingen in Frankrijk vinden, en die site werkt vaak beter dan de Franse website.

Als je eenmaal een verbinding hebt uitgevogeld, kun je ook via NS Internationaal proberen te boeken. Daar kun je de aansluitende lokale verbindingen niet zien, maar misschien hebben ze nog een leuk prijsje voor je. ( https://treintickets.nsinternational.nl/d-cobs-web/preferences.html)

NKBV-leden kunnen verder via de NKBV-site boeken bij de treinreiswinkel. Daar kun je al langer dan 3 maanden voor vertrek boeken, maar je krijgt geen actietarieven. Daarvoor moet je wel eerst het treinstation weten waar je gaat uitstappen, want die plannen nog niet tot je hoteldeur.

Wie heeft er een soortgelijke OV-site voor verbindingen naar Italië met aansluitend busvervoer?

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.