Skip to main content

Kick-off 2024 vanaf de Simplon pas

Inmiddels vaste prik, het laatste weekend van januari is Kick-off weekend, waarmee we het toerski-seizoen officieel aftrappen. Dit jaar verblijven we van vrijdag 26 tot zondag 28 januari op de Simplonpas in Zwitserland. Vanaf de Simplonpas (2.000 meter) zijn diverse tochten mogelijk, voor zowel beginners als gevorderden, zoals naar de Magehorn (2.621 m) en de Spitzhörli (2.671). Voor de overnachtingen kunnen we bij de monniken terecht in het Hospice op de pas.

Nieuw dit jaar is dat we ook mensen willen verwelkomen die nog niet eerder hebben getoerskied. Van de totale groep van max. 24 personen en 4 gidsen, zijn er 6 plaatsen gereserveerd voor startende toerskiërs. Zij gaan overdag met een eigen gids op stap en leren alles over vellen, spitzkehren, lawine-pieps en diepsneeuwskien. De rest van de groep gaat met de overige drie gidsen op pad, mogelijk ook in subgroepjes. Tegen de avond treft de hele groep elkaar weer in het klooster. Dus dit is de kans om je partner, vriend of collega een keer mee te nemen en op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het toerskiën! Het aantal plaatsen is beperkt dus wacht niet te lang met inschrijven.

Voor de startende toerskiërs gelden de volgende deelname eisen: 

  • Conditieniveau (1) : je kunt minstens vier uur lopen in de bergen met rugzak van ca. 10 kg (tot 800-1.000 hoogtemeters per dag)
  • Skiniveau (1):  je beheerst de parallelbocht op een zwarte piste

Materialen als toerski’s en toerskischoenen dienen de deelnemers zelf mee te nemen. Deze zijn te huren bij winkels in Nederland of ter plekke in Zwitserland. Lawine-pieps, schep en sonde kunnen worden geleend van de gidsen (zolang de voorraad strekt). 

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.