Tochtentabel toerskiën en freeriden

Het nieuwe programma voor 2020

De voorpret kan weer beginnen. Hierboven het weekoverzicht van het nieuwe toerski- en freeride-programma van toerskien.org dat we samen met de community opgesteld hebben. We hebben bijzondere wensen van verschillende mensen gekregen en dat heeft mooie tochten naar nieuwe gebieden opgeleverd. Veel daarvan zijn nog niet eerder geprogrammeerd. Kortom dat wordt keuze stress! Enkele highlights uit het nieuwe programma:

  • Enkele minder bekende gebieden gebieden of nieuwe varianten van tochten zoals de Urner Franzosenrunde. Daarnaast zijn er enkele tochten die we vorig jaar getest hebben en die zeer goed bevallen zijn zoals de Tour de 'La Meije' in de Ecrins.
  • Voor iedereen die zijn afdaaltechniek wil verbeteren is er natuurlijk een techniekweek in het Ötztal, maar er is ook de nieuwe FreeridePlusweek, waarbij je eerst 2 dagen instructie krijgt om je offpiste techniek te verbeteren, en daarna 4 dagen gaat freeriden om het geleerde om te zetten in praktijkervaring.
  • We merken dat de combinatie van freeriden en toerskien populair is. Dit jaar is zijn er weer twee Toerplus weken in de Maurienne en in de Ötztaler Alpen. Je krijgt bij de toerplusweken eerst 2 dagen offpiste training en gaat daarna 4 dagen toeren. Daarnaast kun je een week naar het Val d’Aosta met 3 dagen freeriden en 3 dagen toeren rond het St.Bernard-klooster. Ook in het Oostenrijkse Stubai is er een 3+3 freeride + toerweek.
  • Speciaal voor 50-plussers hebben we 3 tochten in het programma in uitdagende gebieden, maar waarbij het tempo net wat relaxter is, in de Franse Queyras, het Italiaanse Val Maira en de Oostenrijkse Goldberggruppe (bij de Glockner).
  • Er is een grotere spreiding aangebracht in de zwaardere tochten, die zowel vroeg, maar ook laat in het seizoen ingepland zijn zodat er een ruimere keuze is voor de gevorderde toerskiers. Nieuw is dat het seizoen pas met Hemelvaart wordt afgesloten.
  • Voor de treinliefhebbers is er weer een ruime keus met gewone trein en TGV, waaronder een nieuwe 4-daagse.
  • Ook dit jaar is bij bijna alle tochten het gebruik van een lawinezender inbegrepen.
  • Je kunt natuurlijk het seizoen weer starten met het lustrum kick-off weekend, Dit jaar overnachten we in de Heidelberger hutte in de Silvretta met op donderdag freeride of masterclass offpistetechniek en vrijdag en zaterdag een mooie toerskitocht. Reserveer alvast het laatste weekend van januari in je agenda.
  • Verder hebben we natuurlijk weer een flink aantal prachtige klassiekers in het programma opgenomen.

Klik hier voor uitgebreide overzicht van de tochten met alle details. Daar kun je doorklikken naar de tochtpagina van de tochten. Bij de tochten zie je een ruwe indicatie van het aantal mensen dat al heeft ingeschreven. Dat wordt af en toe handmatig bijgewerkt en is dus niet helemaal actueel.

Bij de tochten in Frankrijk en Zwitserland zie je direct een stafkaartje op de tochtpagina. Gebleven zijn ook de heldere logo's die het karakter van de tocht aangeven. De tochten worden op datum voor je gesorteerd. Als je zelf een selectie wilt maken op tochtniveau, dan kan dat met de knoppen linksboven..

Maak snel je shortlist en stel alvast een trainingsschema voor jezelf op om je conditie op het gewenste niveau te hebben als de toer start.

Deelname eisen

 

 

 

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.