Tochtentabel toerskiën en freeriden

Wat wil jij volgende winter?

Door de sluiting van hutten en Alpenlanden, is het toerskiseizoen van 2020 ruw afgebroken. De sneeuw en het weer waren in april en mei perfect om mooie tochten te maken en veel enthousiastelingen keken met lede ogen toe hoe de tijd wegtikte. De troostpagina met toerskivermaak voor thuis, werd vele malen bezocht. Diverse mensen konden zich niet inhouden en gingen stiekem op pad en in Frankrijk vlogen de helikopters van de Gendarmerie de Haute Montagne rond om alle bergvagebonden te beboeten.

Er komen nu echter alweer nieuwe (legale) mogelijkheden om tochten te maken in de Alpen. Er kan sinds medio mei 2020 weer getoerd worden. Het wordt daarom tijd om na te denken over de volgende Alpentochten, en de manier waarop je die in Coronatijd moet organiseren. De toerskiperiode is natuurlijk ideaal voor een bergtocht, omdat het dan veel minder druk is op de bergen en in de hutten dan in de zomer.

Het toerskiprogramma wordt altijd "door en voor toerskiers" georganiseerd. De wensen van toerskiers zijn leidend en daaromheen wordt een programma in elkaar gezet. Vaak zijn er enkele mensen die een bepaalde tocht willen maken. Die tochten werken we dan samen uit en publiceren die in het programma zodat eventueel ook anderen zich daarvoor kunnen aanmelden. Als jij nog een tochtwens op je bucketlist hebt, dan is dit het moment om dat even te laten weten. 

Als er één ding is wat we kunnen leren van de Coronacrisis, dan is het wel dat je wensen waar moet maken "before you kick the bucket." Jack Nicholson en Morgan Freeman zagen dat moment nog aankomen, maar de Corona-pandemie laat zien dat beter niet kunt wachten tot het zo ver komt. Wensen kun je onderstaand toevoegen als je bent ingelogd.

 

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.