Tochtentabel toerskiën en freeriden

Het nieuwe programma voor 2019

Het heeft alweer flink gesneeuwd in de Alpen dus het is tijd om de toerski- en freeridevakantie in de agenda af te strepen. Hieronder zie je het weekoverzicht van het programma voor het voorjaar van 2019. 

De voorpret kan weer beginnen. Hierboven het weekoverzicht van het nieuwe programma van toerskien.org dat we samen met de community opgesteld hebben. We hebben bijzondere wensen van verschillende mensen gekregen en dat heeft mooie tochten naar nieuwe gebieden opgeleverd. Veel daarvan zijn nog niet eerder geprogrammeerd. Kortom dat wordt keuze stress! Enkele highlights uit het nieuwe programma:

  • Enkele minder bekende gebieden gebieden of nieuwe varianten van tochten zoals een verlenging ten oosten van de klasieke Haute route tussen Simplonpas en Andermatt en een tocht bij de Aiguiles d’Arve. Daarnaast zijn er enkele tochten die we vorig jaar getest hebben en die zeer goed bevallen zijn zoals de Tour de 'La Meije' in de Ecrins en de Valpelliner rondtoer met de wintertop van de Dente Blanche.
  • We merken dat de combinatie van freeriden en toerskien populair is. Dit jaar is zijn er twee nieuwe Toerplus weken in het Val de Claree en in de  Ötztaler Alpen. Je krijgt bij de toerplusweken eerst 2 dagen offpiste training en gaat daarna 4 dagen touren. Daarnaast kun je een week freeriden met een paar dagen toeren in het prachtige Sella / Fanes gebied in de Dolomieten. De meest ambitieuze combinatie van touren en freeriden is de Petit Haute Route, waarbij je van Saas Fee naar Chamonix trekt en regelmatig een lift gebruikt.
  • Speciaal voor 50 plussers hebben we twee tochten in het programma met uitdagende tochten maar waarbij het tempo net wat relaxter is, in de Nevache en een wat zwaardere tocht in de Silvretta met hoogteverschillen van 1000-1200 meter per dag.
  • Er zijn een aantal zwaardere tochten die al wat vroeger in het seizoen ingepland zijn zodat er een ruimere keuze is voor de gevorderde toerskiers.
  • Ook dit jaar is bij bijna alle tochten het gebruik van een lawinezender inbegrepen.
  • Je kunt natuurlijk het seizoen weer starten met het kick-off weekend, Dit jaar overnachten we in de Dortmunder hutte in Kuhtai. Reserveer alvast het laatste weekend van januari in je agenda.
  • Verder hebben we natuurlijk weer een flink aantal prachtige klassiekers in het programma opgenomen.

Klik hier voor uitgebreide overzicht van de tochten met alle details. Daar zie je bij elke tocht direct hoeveel mensen er al ingeschreven hebben en hoeveel plaatsen er nog vrij zijn. Een klein staafgrafiekje aan de rechterkant geeft dat nu ook visueel weer. Nieuw is dat je bij de tochten in Frankrijk en Zwitserland direct een stafkaartje op de tochtpagina vindt. Gebleven zijn de heldere logo's die het karakter van de tocht aangeven. De tochten worden op datum voor je gesorteerd. Als je zelf een selectie wilt maken op tochtniveau, dan kan dat met de knoppen linksboven.

Maak snel je shortlist en stel alvast een trainingsschema voor jezelf op om je conditie op het gewenste niveau te hebben als de toer start.

Deelname eisen

 

 

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.