Skip to main content

Toerskiën op BANFF filmfestival

Begin april trekt het BANFF mountain filmfestival door Nederland. Als je dan zelf niet aan het toeren bent, kun je op 7 plaatsen in Nederland 2 uur lang tegoed doen aan documentaires over buitensporten, waaronder ook freeriden en toerskiën.

  • Kai Jones laat zien dat je ook op jonge leeftijd (12) al indrukwekkende afdalingen kunt maken. Leuk als je je eigen kroost wil overtuigen om een keer mee te gaan. Kijk en huiver.
  • Voor iedereen die wel eens een trainingsrondje op de fiets maakt, is de documentaire Eis und Palmen een aanrader. Twee mannen doorkruisen de Alpen op de fiets en op toerski’s, geheel zonder gebruik van mechanisch transport. Ook liften worden niet gebruikt. De ski’s gaan mee op de fiets, en tijdens het skiën gaat de fiets ………………. op de rug. Dat is misschien niet jouw keus, maar je krijgt wel een nieuwe dimensie van milieuvriendelijk transport naar de Alpen voorgeschoteld.

 10-17 april 2019, achtereenvolgens in Utrecht, Enschede, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam, Groningen. Zie bever.nl/banff 

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.