Skip to main content

Toerskien op TV

Op de Nederlandse TV zul je niet snel een programma over toerskien langs zien komen. Op de TV zenders van de alpenlanden daarentegen zijn wel regelmatig mooie en interessante uitzendingen over toerskien te bekijken.

Helaas zitten deze zenders niet in het gemiddelde zenderpakket van Ziggo of KPN. Maar hier biedt YouTube uitkomst. Behoorlijk wat uitzendingen zijn op deze manier terug te vinden. Soms ook via de website van de betreffende omroep, alleen worden sommige video’s vanwege rechten kwesties geblokkeerd voor kijkers uit het buitenland.

SRF DOK: Skitour des Lebens

Wil je van een avondje  toerski-TV binge watching genieten dan moet je zeker naar de documentaire 'Skitour de Lebens – Haute Route von Chamonix nach Zermatt' van de SRF kijken. Deze driedelige documentaire die op YouTube te vinden is, geeft in 3 x 40 minuten een mooi beeld van een groep toerskiers met verschillende achtergronden die samen met de nodige ups en downs de Haute Route bedwingen. De korte interviews zijn weliswaar in Zwitser-Duits maar het commentaar is in prima te volgen Duits en de opnamen zijn werkelijk prachtig. 

Skitour des Lebens – Haute Route von Chamonix nach Zermatt | Abenteuer Alpen (1/3)

Skitour des Lebens – Haute Route von Chamonix nach Zermatt | Abenteuer Alpen (2/3)

Skitour des Lebens – Haute Route von Chamonix nach Zermatt | Abenteuer Alpen (3/3)

Maandelijks TV overzicht in Alpin

 

Het Duitse bersgport maandblad Alpin, dat veel aandacht besteed aan toerskien, publiceert www.alpin.de wekelijks een overzicht van interessante uitzendingen op de Duitstalige zenders van de alpenlanden. Zoek op de website naar ‘TV Tipps’. Als voorbeeld het overzicht van 8 tot en met 13 januari

 

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.