Tochtentabel toerskiën en freeriden - lever je wensen in voor 2023!

Geniet van de zomer en lever je wensen in voor de winter!

Het winterprogramma wordt gemaakt op het moment dat iedereen in zomerstemming is en de mussen van het dak vallen van de hitte. Op de terugweg van je zomers avonturen in de bergen denk je natuurlijk alvast na over je volgende vakanties. Alle wensen kun je direct via je 4G-mobieltje hieronder posten vanaf de parkeerplaats bij de Autoroute of je treinstation in de Alpen. Het toerskiprogramma wordt al jaren gemaakt op basis van de wensen van de toerskicommunity. Als je een specifieke tocht wil maken, dan kan die in het programma opgenomen worden. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je zelf ook meegaat.


Afgelopen winter waren er -ondanks de Coronagolven van de afgelopen winter - weer even veel toerskiers als in de jaren ervoor. Het grillige verloop van de winter had meer invloed dan Corona. De zuidkant van de Alpen kreeg nauwelijks sneeuw, maar door de flexibele instelling van de gidsen en deelnemers kon iedereen toch op pad.

Voor komende winter zullen er weer nieuwe Coronagolven op ons afkomen, maar we gaan er voorlopig vanuit dat er "gewoon" getoerd kan worden. Je kunt natuurlijk kiezen voor de “gouwe ouwen” zoals de Haute Route van Chamonix naar Saas Fee, maar er zijn ook tochten voor fijnproevers in gebieden die wat minder overlopen zijn. Dat varieert van avontuur in onbemande hutjes zonder water op Corsica, tot exotisch eten met warme douches in de Tatra. Houd er bij je keuze rekening mee dat de natuur bepaalt wanneer jij kunt skiën. Tochten op geringe hoogte moeten dus aan het begin van het toerseizoen (indicatie: februari-medio maart) terwijl een gletsjertocht met 4000-ers van eind maart tot half mei mogelijk is. De hooggelegen hutten zijn voordien overigens ook dicht. Voor een freerideweek, kies je het liefst een week voor eind maart omdat de liften daarna niet meer draaien, maar voor een powderrun zijn de kansen het grootst in februari.

Laat snel weten welke tochten jouw voorkeur hebben. Dat kost je niet meer dan 5 minuten. Als je even inlogt, kun je onderstaand je wensen als opmerking toevoegen.

Blijf veilig, ook in de zomer.

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.