Toiletartikelen

Toiletartikelen heb je alleen nodig, als je ze ook kunt gebruiken. Tijdens de tochten in Zwitserland, is er in de berghutten vaak geen stromend water in de winter. In sommige Italiaanse en Franse hutten ook niet. Volgens één van de vele artsen die elk jaar mee gaan toerskiën, gaan mensen die zich nooit wassen, op zeker moment in symbiose leven met de bacteriën in hun kleding. Bij zwervers zou het zelfs gevaarlijk zijn om de kleding te verwijderen, omdat ze dan een beschermende bacterielaag missen. [hier mist nog een bron] Dat geeft voldoende aanleiding om ons geen zorgen te maken over een week zonder stromend water. Je toiletset kan dan beperkt blijven tot tandenborstel, mini-tube tandpasta en een minuscuul stukje zeep. Een piepklein flesje alcohol om je handen te wassen, kan wel fijn zijn.

Soms kun je in Oostenrijk of Italië ook aangenaam verrast worden door berghutten met zelfs een sauna (bij de Cevedale-toer vind je er twee!). Dan is een klein sporthanddoekje en een hotelzeepje nog een goede uitbreiding van de toiletset.

Wat zit er in jouw toiletset?

 

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.

Doorzoek de website

Registreren nieuwe leden

Klik hiernaast op "Sign up" en vul het formulier in.

Je aanvraag wordt gecontroleerd en je krijgt binnen 24 uur een bevestiging in de mail.

CB Login

Log in met je mailadres en password om mee te praten. "Secret key" is niet nodig.

Kies "Sign Up" als je voor de eerste keer wilt registreren. Voor een nieuwe registratie of reset van je password krijgt je binnen 24 uur een bevestigingsmail in je mailbox.