Skip to main content

Annuleringsvoorwaarden i.v.m. Corona

 De Coronapandemie zorgt voor veel onzekerheid over de vraag of tochten kunnen doorgaan. Daarom is het handig om te weten wat de financiële gevolgen zijn waar je rekening mee moet houden.

 1. Je schrijft je via de website in voor een groep, maar boekt de tocht als groep altijd rechtstreeks bij de gids, hotel / berghut en toerskien.org is daarbij geen partij. De annuleringsvoorwaarden van de gids, hotel etc. zijn van toepassing. Kort samengevat heeft dat de volgende implicaties.
 2. Als het vanwege Coronaregels onmogelijk is om een tocht volgens plan uit te voeren, dan wordt de tocht door de gids verplaatst naar een andere regio/land als dat mogelijk is. Dat kan betekenen dat je meer geld kwijt bent voor onderdak, reis etc.
 3. Deelnemer moet dus bereid zijn naar een andere regio af te reizen, een andere gids en/of een aangepaste tocht (bijvoorbeeld standplaats- i.p.v. huttentocht en aangepast programma) te accepteren als dit nodig is om de tocht door te kunnen laten gaan.
 4. Als verplaatsen niet mogelijk is:
  1. In geval de bestemming door de Nederlandse overheid met code oranje/rood wordt “verboden”, zal de gids de tocht annuleren en de gidskosten terugbetalen aan de deelnemer.
  2. In geval de overheid in het van land/regio van bestemming Nederlanders verbiedt te komen (code oranje/rood) zal de gids de tocht annuleren en de gidskosten terugbetalen aan de deelnemer.
 5. Beperkingen kunnen door overheden per direct ingevoerd worden, en dienen dan vertaald te worden in aanpassing of annulering van een tocht.
 6. Bij annulering ten gevolge van ziekte, quarantaine of symptomen van de deelnemer, dient de deelnemer gewoon de gidskosten en kosten voor onderdak te betalen en zelf daarvoor een annuleringsverzekering af te sluiten. 
 7. Bij wijziging of annulering van de tocht, moet de deelnemer zelf de kosten voor (het niet gebruikte) onderdak betalen. Bij de meeste hutten kun je tot enkele dagen voor aankomst gratis of tegen een kleine vergoeding annuleren. Bij hotels en appartementen moet je daarvoor vooraf een expliciete afspraak maken.
 8. Omdat je rechtstreeks in het buitenland boekt, zijn er geen repatriëringsregelingen. Je moet dus zelf je terugreis regelen.
 9. Als een tocht door de gids geannuleerd moet worden, dan krijgt de deelnemer de betaalde bijdrage voor toerskien.org (15,-) terug.

Samenvattend:

Scenario’s

Alternatief

Kosten gids

Kosten hotel

Kosten hutten

Land/regio van bestemming is code oranje/rood

Indien mogelijk: ander land

Gids annuleert: geen kosten

Eigen risico deelnemer: zelf afdekken

Bij annulering meestal geen kosten

Land /regio van herkomst is code oranje/rood

Indien mogelijk: ander land / Negatieve test overleggen

Gids annuleert: geen kosten

Eigen risico deelnemer: zelf afdekken

Bij annulering meestal geen kosten

Deelnemer is ziek, heeft symptomen of zit in quarantaine

 

Eigen risico deelnemer: zelf afdekken

Eigen risico deelnemer: zelf afdekken

Bij annulering meestal geen kosten

Gids is ziek

Andere gids

Gids annuleert: geen kosten

Eigen risico deelnemer: zelf afdekken

Bij annulering meestal geen kosten

Zie Algemene leveringsvoorwaarden en annuleringsvoorwaarden van de betreffende partijen voor volledige teksten.

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.