Skip to main content

Thuis aan je skitechniek werken

Een goede skitechniek is voor toerskien natuurlijk een belangrijke basis om onder wisselende sneeuw- en terreinomstandigheden veilig en liefst met veel plezier je sporen naar het dal te kunnen trekken. De tijd die we jaarlijks in de Alpen aan onze techniek kunnen besteden is helaas voor de meesten van ons maar heel beperkt. Maar er zijn gelukkig voldoende mogelijkheden om ook in Nederland iets aan je skitechniek te doen.

Om te beginnen is les nemen op een rollerbaan, een soort ronddraaiend tapijt heel effectief voor je skitechniek. In de eerste plaats omdat het tapijt minder vergevingsgezind is dan sneeuw waardoor foutjes harder afgestraft worden (en daar leer je snel van) en in de tweede plaats omdat je jezelf voortdurend in een grote spiegel ziet. Je ziet dus goed het effect van veranderingen in je skihouding.

Een minder inspannend alternatief is het kijken naar goede ski instructiefilms en deze proberen te visualiseren voor je zelf en de houdingen ‘op het droge’ na te doen. Op YouTube is veel uitstekend materiaal te vinden en er zitten heel instructieve filmpjes bij. Echt een aanrader en is zeker niet iets dat alleen voor beginners is. Een voorbeeld:

Waar ik zelf geen ervaring mee  heb maar wel nieuwsgierig naar ben zijn specifieke fitness apparaten voor skiërs. Deze zijn natuurlijk vooral gericht op je spieren fit te maken voor het skiën, maar ik kan mij voorstellen dat het ook helpt om meer souplesse in je heupen te krijgen en daarmee ook indirect je skitechniek (betere houding) te verbeteren. Zie deze demo. Mocht je ervaring hebben met een dergelijke skitrainer, dan nodig ik je graag uit het te delen via deze pagina.

 

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.