50 jaar toerskien in Nederland


Komend seizoen zou de toerski-commissie 50 jaar bestaan. Inmiddels is de samenwerking tussen de skivereniging en de bergsportverenigingen beëindigd maar wij willen dit moment niet ongemerkt voorbij laten gaan

Kick-off weekend in het kader van 50 jaar toerskien

Tijdens het Kick-off weekend hebben even stilgestaan bij 50 jaar toerskien in Nederland. Er was een speciaal herinneringsflesje 'gifpfelschnaps' om op iedere bereikte top nog even terug te denken aan deze mijlpaal. Als het aan ons ligt zorgen we ervoor dat Nederlanders ook nog heel veel jaar blijven toerskien.

 

Eerste contacten met bureau Scheiber in 1971 

Kilian Scheiber verraste ons met een verslag van zijn vader over zijn eerste ontmoeting met de Nederlandse toerskiers in 1971 in het Otstal! De Nederlander Hein van den Berg was met zijn groep onderweg met Herman Gasser van Alpinschule Insbruck. In 1972 kwam de groep terug voor een Otstaler rundtour van jawel 14 dagen. Dit was het begin een een langjarige samenwerking die nu nog steeds voortduurt. Het aantal tochten nam jaarlijks toe en in 1975 werd de eerste basiscursus toerskien gegeven. Hoogtepunt noemt hij de klassieke haute route, eind mei 1988 van Argentiere naar Saas Fee met als letterlijke hoogtepunt de beklimming van de dufourspitze.

We zijn nog op zoek naar leuke verhalen, anekdotes en foto's. Als je iets leuks hebt, stuur dan je materiaal naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schrijf het in het commentaar hieronder.

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.

Doorzoek de website

Registreren nieuwe leden

Klik hiernaast op "Sign up" en vul het formulier in.

Je aanvraag wordt gecontroleerd en je krijgt binnen 24 uur een bevestiging in de mail.

CB Login

Log in met je mailadres en password om mee te praten. "Secret key" is niet nodig.

Kies "Sign Up" als je voor de eerste keer wilt registreren. Voor een nieuwe registratie of reset van je password krijgt je binnen 24 uur een bevestigingsmail in je mailbox.