Skip to main content

Afsluiting toerskiseizoen 2017/2018

Het was een bijzonder seizoen dat gekenmerkt werd door een ongebruikelijk grote hoeveelheid sneeuw. Dat is goed voor de gletsjerstanden, maar leverde wel wat uitdagingen op voor een veilige tochtplanning. Dankzij de flexibele instelling van de gidsen en deelnemers, kon er echter wel altijd een mooie toer gemaakt worden en is iedereen ook weer veilig thuisgekomen.

Van Zwitserland zijn de seizoensstatistieken net gepubliceerd. Daar viel op veel plaatsen twee keer zo veel sneeuw als in een gemiddeld seizoen. De temperaturen in Zwitserland waren echter wel hoger dan normaal, waardoor het in de lagere gebieden meer regende dan normaal. De sneeuw viel vooral in de bergen. De bijzondere omstandigheden zorgden voor een groter aantal lawineslachtoffers dan in een gemiddeld jaar (26 tegen 22 gemiddeld). In Zwitserland werden grote gebieden uit voorzorg afgesloten en ook in Oostenrijk, Italië en Frankrijk waren er verschillende dagen met lawinegevaar 5 (normaal slechts 0,001% van de tijd gemeten).

Dit seizoen hebben weer meer toerskiërs dan voorheen een tocht georganiseerd via toerskien.org. De groei van het aantal deelnemers geeft alle reden om volgend jaar weer samen met jou een prachtig toerski-programma te ontwikkelen. Als je wensen of ideeën hebt, dan mag je die nu al insturen.

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.