Tochtentabel toerskiën en freeriden

Het nieuwe programma voor 2018

Hierboven het weekoverzicht van het nieuwe programma van toerskien.org dat we samen met de community opgesteld hebben. We hebben bijzondere wensen van verschillende mensen gekregen en dat heeft mooie tochten naar nieuwe gebieden opgeleverd. De meesten daarvan zijn nog niet eerder geprogrammeerd. Kortom dat wordt keuze stress! Enkele highlights uit het nieuwe programma:

  • Veel nieuwe gebieden of nieuwe varianten van tochten zoals de 'La Meije' in de Ecrins, een onbekende variant van de Haute Route en de onherbergzame franse Alpen bij de Albaron en de Chambeyron.
  • We merken dat de combinatie van freeriden en toerskien populair is. Dit jaar is er weer een Toerplusweek in de Queyras maar met een compleet nieuwe route en daarnaast een week freeriden met een paar dagen toeren in het prachtige gebied rond de Bonatti hut.
  • Je hebt het vast al wel eens meegemaakt. Heb je een toerskitocht geboekt maar is de poedersneeuw aan de andere kant van de Alpen gevallen. Dit jaar hebben we een flexibele tocht in Oostenrijk en in Frankrijk: Reserveer een week met een groep van vergelijkbaar niveau en spreek kort voor vertrek met de gids af waar je naar toe gaat.
  • Extra uitleg pickel en stijgijzers. Als je graag een zwaardere toer wilt maken maar nog weinig ervaring met pickel en stijgijzers hebt wordt tijdens de Dreilandertour in het Silvretta extra uitleg en oefening gegeven.
  • Speciaal voor 50 plussers hebben we een standplaats tocht met uitdagende routes maar waarbij het tempo net wat relaxter is.
  • Dit jaar is bij bijna alle tochten het gebruik van een lawinezender inbegrepen.
  • Je kunt natuurlijk het seizoen weer starten met het kick-off weekend, Dit jaar hebben we onze eigen berghut. Reserveer alvast het laatste weekend van januari in je agenda.

Klik hier voor uitgebreide overzicht van de tochten met alle details. Daar hebben we ook een aantal vernieuwingen in doorgevoerd. Zo zie je in het "overzicht tochten" bij elke tocht direct hoeveel mensen er al ingeschreven hebben en hoeveel plaatsen er nog vrij zijn. Een klein staafgrafiekje aan de rechterkant geeft dat nu ook visueel weer. Gebleven zijn de heldere logo's die het karakter van de tocht aangeven. De tochten worden op datum voor je gesorteerd. Als je zelf een selectie wilt maken op tochtniveau, dan kan dat met de knoppen linksboven.

Deelname eisen

 

 

Doorzoek de website

Registreren nieuwe leden

Klik hiernaast op "Sign up" en vul het formulier in.

Je aanvraag wordt gecontroleerd en je krijgt binnen 24 uur een bevestiging in de mail.

CB Login

Log in met je mailadres en password om mee te praten. "Secret key" is niet nodig.

Kies "Sign Up" als je voor de eerste keer wilt registreren. Voor een nieuwe registratie of reset van je password krijgt je binnen 24 uur een bevestigingsmail in je mailbox.