Actuele coronavirus situatie alpenlanden

Vanwege het coronavirus veranderen de mogelijkheden om toerskitochten te ondernemen snel. Op deze pagina proberen we de belangrijkste bronnen met betrekking tot de actuele Corona-situatie in de Alpenlanden te verzamelen. Vanwege de snelle veranderingen in de situatie is het niet mogelijk om een overzicht actueel te houden, en worden alleen links naar pagina's met actuele informatie van specifieke gebieden gegeven. Ken je een interessante link die nog ontbreekt, laat dat dan onder aan deze pagina weten.

Let ook op de reisinstructies en adviezen van de Nederlandse regering en de maatregelen in landen waar je doorheen moet reizen om in de Alpen te komen. Wij adviseren de overheidsmaatregelen op te volgen.

Als geplande tochten problematisch worden, dan overlegt de gids met de deelnemers over alternatieven. Als dat mogelijk is voor gids en deelnemers, dan wordt de beslissing daarover eventueel uitgesteld. Als er geen andere mogelijkheid is, dan wordt de tocht geschrapt. Er zijn eventueel ook mogelijkheden voor een alternatieve tocht in april of mei. In veel gevallen zullen gebied en/of route dan aangepast moeten worden aan de veel hogere sneeuwgrens.

Algemene reisinfo Europa

  • De ANWB houdt een actueel overzicht bij van de mogelijkheden om in diverse landen te reizen. Je vindt geen specifieke informatie over berghutten, maar wel over overheidsregels m.b.t. afstand houden, mondkapjes, aantal personen per auto etc.: https://www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer

Nederland

Duitsland

Zwitserland

Oostenrijk

Frankrijk

Italie

Zelf iets uitgezocht of informatiebron gevonden? Laat het hieronder weten om andere toerskiers te informeren.

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.