Forum en Wiki

Alle informatie die voor toerskiërs van belang is, wordt op bij toerskien.org gepresenteerd in een vorm die je ook gewend bent op een forum. We hebben beschikbare informatie iedere keer een korte of soms langere manier samengevat. Daaronder kunnen andere toerskiërs hun ervaringen, informatie, bronnen of weblinks naar documenten, foto’s en filmpjes toevoegen. We voegen die informatie later bij elkaar, zodat je een stuk krijgt wat als een Wiki wordt uitgebouwd. We roepen dan ook iedereen op om duidelijk aan te geven wat eigen ervaringen zijn, en waar bronnen geraadpleegd zijn. Die bronvermelding zien we er ook graag terug in de reacties.

Op die manier krijg je een brede visie op de informatie die er beschikbaar is over techniek, materiaal, training, risico’s, en natuurlijk over mooie tochten Je kunt bovendien je eigen foto’s toevoegen aan deze pagina’s. In de opstartfase kun je die alleen nog even per mail [klik hier] aanleveren en straks direct online.

Alle foto’s op de site zijn gemaakt door toerskiërs die meehelpen aan toerskiën.org. Wij kiezen er bewust voor om geen professioneel fotomateriaal te publiceren. Bij toerskien.org draait het om authenticiteit. Iedereen snapt dat een foto van een skiër op een maagdelijke sneeuwhelling met een staalblauwe hemel er heel aantrekkelijk uitziet. Als jij zo’n foto maakt, dan willen wij hem graag op de site zetten. Wij willen echter ook tonen dat het zo af en toe vreselijk slecht weer is en er soms geweldig wordt afgezien.

Je moet inloggen om info toe te voegen of vragen te stellen.