Airbags nu eenvoudig te huur in Oostenrijk

Steeds meer mensen gebruiken een airbag als ze gaan toeren. Dat levert een verdere reductie van het risico op als je in een lawine zou komen. Zeker als je gaat freeriden en verder weinig bagage hoeft mee te nemen, is het extra gewicht geen reden meer om geen gebruik te maken van een airbag. Je kunt nu bij te tochten in Oostenrijk een airbagrugzak huren via het gidsenbureau. Dat kost 150,- voor een week. Dat is duurder dan huren in Nederland, maar je hebt meer gemak: je hoeft de rugzak niet meer ergens te gaan halen en brengen. Als je daar gebruik van wil maken, dan moet je dat direct regelen met het gidsenbureau als je je ticket doorstuurt naar de gids. Toerskien.org heeft daar verder geen bemoeienis mee.

De rugzak is een ABS Vario 25 liter op een baseunit met de eigenlijke airbags. Dat is een beetje krap voor een Hollander die een weektoer maakt, dus dan moet je heel efficient en compact inpakken.

Wees niet teleurgesteld als je met je dure airbag over een bomvast sneeuwdek skiet en het lawinegevaar de hele week op niveau 1 blijft hangen. In een lawine komen blijft een heel slecht idee, ook met een airbag.

U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Doorzoek de website

Registreren nieuwe leden

Klik hiernaast op "Sign up" en vul het formulier in.

Je aanvraag wordt gecontroleerd en je krijgt binnen 24 uur een bevestiging in de mail.

CB Login

Log in met je mailadres en password om mee te praten. "Secret key" is niet nodig.

Kies "Sign Up" als je voor de eerste keer wilt registreren. Voor een nieuwe registratie of reset van je password krijgt je binnen 24 uur een bevestigingsmail in je mailbox.